Functionare Capsula fizoterapie Rainbow

Introducere

Stiinta moderna a descoperit ca organismul uman radiaza o un spectru specific numit infrarosu indepartat (4-1000 microni). Fiind emitator de radiatii in infrarosu indepartat, corpul uman raspunde mai bine la el si utilizeaza energia pe care o absoarbe de la el. De exemplu, s-a dovedit stiintific proprietatea multor proteine existente in corpul uman de a se excita prin expunere la infrarosu indepartat ( Dr. Alfons Schulte, Universitatea Central Florida). In sens invers, este de asemenea motivul pentru care corpul uman radiaza in spectrul infrarosu indepartat.

Tehnologia infrarosu indepartat pur

Eliminarea altor radiatii decat cele in infrarosu indepartat din spectrul de emisie al unui emitator in infrarosu este crucial pentru furnizarea eficienta de energie corpului uman. Din acest motiv putem evita deranjul cauzat de impuritatile cum ar fi infrarosu apropiat (0.75-1.5 microni) si infrarosu mediu (1.5-4 microni). Este similar cu eliminarea fumatorilor dintr-un spatiu public pentru a nu fi deranjati de fumul de tigara. Tehnologia infrarosu indepartat indeplineste asta cu succes prin intelegerea teoriilor moderne din fizica si aplicarea lor in faza de dezvoltare. Dupa cum vedeti in graficul de mai jos, pregatit de un institut de cercetari cu autoritate in Japonia (Institutul de cercetari Hokkaido), Panoul din Fibra de Carbon nu emite decat in infrarosu indepartat. Remarcati graficul care porneste de la 4 microni si atinge maximul la 8.5 microni. Radiatia corpului uman porneste de asemenea de la 4-5 microni si atinge maximul la 10. Nu exista emisii de infrarosu mediu sau infrarosu apropiat nici de la Fibrele de carbon sau de la corpul uman. Majoritatea, daca nu toate, emitatoarelor in infrarosu emit in banda de frecventa mai scurta inclusiv infrarosu mediu, infrarosu apropiat si chiar in spectrul vizibil. In concluzie , tehnologia fibrelor de carbon  minimizeaza conductia si convectia energiei  in timp ce emite infrarosu indepartat pur. De aceea, tehnologia furnizeaza cea mai placuta caldura catre corpul uman ce poate suplimenta energia fundamentala necesara vietilor noastre.

Efectele asupra sanatatii

Intensificarea microcirculatiei (circulatia sangelui prin capilare )sangvine  este primul simptom ce poate fi observat dupa folosirea tratamentului cu infrarosu indepartat. Celulele sanguine circula mai usor prin vasele mai mici si de aceea , partile reci cum ar fi mainile sau picioarele devin calde iar caldura cauzata de infrarosu indepartat se mentine.