Pret fizioterapie

Procedurile pot fi aplicate fie în asociere cu medicaţia, fie ca terapie unică în caz de boli reumatismale şi de sindrom disfuncţional, in scopul atenuării durerilor şi/sau redării funcţionalităţii unor regiuni ale corpului, specialiştii recomandă tehnici de fizioterapie . De asemenea, sunt indicate proceduri ce folosesc laserterapia, terapia prin electrostimulare. Termoterapia este şi ea inclusă în categoria procedurilor de fizioterapie şi presupune utilizarea gamei de raze infraroşii.
„Fizioterapia reprezintă o metodă adjuvantă de mare valoare atunci când se asociază terapiei medicamentoase. Aceasta poate deveni chiar terapie unică atunci când medicamentele sunt contraindicate, cum ar fi, de exemplu, în cazul persoanelor care fac dializă sau al celor care suferă de hepatite acute sau cronice, de pancreatită, de insuficienţă renourinară, de ulcer gastric sau duodenal, de gastrită, de colită sau de reflux gastroesofagian”.

Calmează inflamaţiile articulare Durerile cauzate de bolile reumatismale pot fi semnificativ atenuate cu ajutorul procedurilor de fizioterapie care presupun folosirea undelor infraroşii, , electromagnetice. Astfel,  terapia poate fi aplicată persoanelor cu gonartroză, cu coxartroză, celor cu artroză a articulaţiilor mâinilor sau picioarelor, însoţită de deformări articulare, dar şi persoanelor cu spondiloză cervicală sau cu lombosciatică. Mai mult decât atât, procedurile de fizioterapie, este recomandat în cazul unor afecţiuni inflamatorii cu evoluţie cronică, precum reumatismul poliarticular, poliartrita reumatoidă sau spondilita anchilozantă.

În plus, fizioterapia este de mare ajutor persoanelor care se confruntă cu  tulburări disfuncţionale. „Electrostimularea este terapie unică atunci când avem de-a face cu sindromul disfuncţional instalat secundar unor probleme cum ar fi tulburările de creştere la copii şi la adolescenţi, scăderea tonusului muscular în contextul un fracturi sau al unor traumatisme ale aparatului locomotor, urmate de intervenţie chirurgicală sau de imobilizare în aparat gipsat”,

. De asemenea, fizioterapia este indicată pentru a grăbi recuperarea şi pentru a atenua durerile după anumite boli neurologice, după intervenţii neurochirurgicale, după traumatisme craniene sau de coloană vertebrală, care au necesitat repaus prelungit la pat. “Fizioterapia poate fi folosită ca terapie unică pentru a atenua durerile atunci când medicamentele sunt contraindicate.”

Pages: 1 2